Înghețul scumpește căpșunile

Temperaturile neobișnuit de scăzute din ultima perioadă din Germania au distrus multe culturi de sezon ale fermierilor. Aceștia avertizează că vor exista lipsuri importante în livrările de căpșuni, ceea ce va arunca prețurile în aer.

Pe motiv că vremea din luna aprilie a fost neobișnuit de rece pentru această perioadă, prețurile pentru căpșuni vor crește semnificativ în acest an. Luna aprilie neobișnuit de rece a produs pagube importante în cazul multor culturi, spune Hans-Jörg Friedrich de la Organizația Producătorilor de Legume și Fructe, pentru Welt am Sonntag. Deja este clar că recolta de căpșuni din acest an va începe cu zece zile mai devreme decât ne așteptam și va oferi cantități mult mai reduse.

La nivel regional există cu toate acestea diferențe, spun organizațiile de producători. Astfel că în Rheinland-Pfalz circa 10-15% din toate culturile au înghețat, în Baden-Württemberg pagubele sunt semnificativ mai mari, arată estimările. În special înghețul nocturn a reprezentat acolo o problemă.

Pentru a le proteja de condițiile meteo nefavorabile, tot mai mulți fermieri încearcă, potrivit raportului, să acopere căpșunile cu un fel de corturi speciale. La nivel național din cele 13.000 de hectare cultivate în total cu căpșuni circa 1800 de hectare beneficiază de această tehnică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frost-macht-Erdbeeren-teurer-article19815880.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 8 =