Ingineria mecanică produce locuri de muncă în ciuda crizei

7328175

Ingineria mecanică produce locuri de muncă în ciuda crizei
Deși sancțiunile împotriva Rusiei au afectat constructorii germani de utilaje în ultimele luni, asociația lor a anunțat o creștere ulterioară a numărului de persoane angajate în industrie. Companiile vor să ia măsuri de precauție.

În ciuda unor perspective economice înguste, industria mecanică germană asigură mai multe locuri de muncă. Pentru prima dată din 1993 peste un milion de oameni sunt angajați în această industrie ce este ca o coloană vertebrală a economiei germane, a declarat președintele VDMA Reinhold Festge la Summit-ul de la Berlin privind construcția de utilaje. Cu 1,008 milioane de oameni angajați în luna august, cifra reprezintă o creștere cu 18.000 mai mult decât în aceeași lună a anului trecut.

La prima vedere această construcție nu este suficientă pentru producția estimată. Dar constructorii de mașini cred în oportunități de creștere pe termen mediu și s-au întâlnit cu noii veniți de asemenea pentru a lua măsuri împotriva deficitului.

În acest an constructorii germani de utilaje au înregistrat creșteri ale vânzărilor cu patru miliarde la 210 miliarde de euro, reprezentând un record, explică Festge. El a continuat prin a spune că în iulie producția a crescut cu 1 până la 3 procente, dar cu toate acestea a spus că după exact opt luni de zile nivelul producției este exact același ca și în urmă cu un an de zile. Criza din Ucraina și sancțiunile împotriva Rusiei au încetinit în ultimele luni construcția de mașini.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Maschinenbau-schafft-Jobs-trotz-Krisen-article13821506.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 9