Ingrijorare pentru FIFA, sponsorii Coca-Cola, Adidas, Visa, Sony și Gazprom reacţionează

fifa-arrests-sponsors

Ingrijorare pentru FIFA, sponsorii Coca-Cola, Adidas, Visa, Sony și Gazprom reacţionează

Sponsorii cheie ai FIFA și-au exprimat șocul asupra arestărilor din Elveția și au încurajat organismul de conducere să continuie investighările, însă nici unul dintre ei nu au amenințat că se vor retrage. Dintre toate declarațiile lansate de sponsori, cum ar fi Coca-Cola, Adidas, Visa, Sony și Gazprom, doar Visa a avut cea mai clară critică pentru federaţie.

Visa a anuntat ca va “reevalua sponsorizarea” dacă FIFA nu abordează corect problemele. “Dezamăgirea noastră și îngrijorarea faţă de evoluţia FIFA este profundă. Ca sponsor ne așteptăm ca FIFA să ia măsuri rapide și imediate pentru a aborda aceste probleme în cadrul organizației”, a menţionat într-o declarație Visa.

Şapte dintre oficialii de top ai FIFA au fost arestaţi pe acuzaţii de fraudă şi spălare de bani. McDonalds, al doilea sponsor important, a declarat că “organizatia are probleme de etică și corupție foarte serioase” și că arestările sunt “extrem de îngrijorătoare”.

Producătorul de articole sportive Adidas a fost primul care şi-a exprime consternarea: “Putem încuraja FIFA să continue să stabilească și să respecte standardele de conformitate transparente în tot ceea ce face’’.

http://www.ibtimes.co.uk/fifa-arrests-coca-cola-adidas-visa-sony-gazaprom-express-dismay-1503235

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16