Ingrijorarile BREXIT fac din aur afacerea momentului

lingou-aur

Cotația aurului a crescut cu 1% miercuri pe piețele asiatice, atingând cea mai ridicată valoare din ultimii doi ani, pe măsură ce investitorii s-au îndreptat spre valorile sigure cum este aurul din cauza turbulențelor de pe piață provocate de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, informează Reuters.

Pe piața spot, uncia de aur a urcat până la 1.371,40 dolari, cea mai ridicată valoare înregistrată după luna martie 2014, iar în jurul orei 4,01 GMT se tranzacționa la 1.367,20 dolari, în creștere cu 0,9% comparativ cu valoare înregistrată la închiderea ședinței precedente.

“Nimeni nu poate înțelege câte riscuri vor apărea de pe urma Brexit. Acest gen de incertitudine nu este apreciat de nimeni. Acesta este factorul care duce prețurile la aur în sus”, a declarat Helen Lau, analist la firma Argonaut Securities din Hong Kong.

Prețul aurului, apreciat ca o valoare de refugiu în perioade de incertitudine economică și financiară, a crescut cu aproape 29% în acest an și este pe cale să înregistreze cel mai mare câștig anual de după 2010.

Un alt factor care a impulsionat prețul aurului l-au reprezentat comentariile președintelui Rezervei Federale din New York, William Dudley, care a declarat că Banca centrală a SUA poate avea răbdare cu majorarea dobânzilor din cauza inflației scăzute și a incertitudinilor cu privire la perspectivele economiei americane.

Investitorii vor încerca să identifice semnale cu privire la intențiile viitoare ale membrilor comitetului de politică monetară de la Federal Reserve cu ocazia publicării unor extrase de la reuniunea din 14-15 iunie care vor fi date publicității în cursul zilei de miercuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42