Innogy testează primul vas care produce CO2 exact cât consumă

Subsidiară a RWE, Innogy testează la Essen o navă de pasageri, care produce atât de mult CO2 pe cât consumă. Energia necesară provine complet din surse regenerabile. Pare promițător, dar are un dezavantaj.

Cercetătorii și companiile lucrează febril la dezvoltarea de noi concepte care să elibereze umanitatea de poularea cu CO2. O nouă abordare este oferită de concernul german de energie, Innogy: nava experimentală “MS Innogy” navighează peste Baldeneysee în Essen, într-un mod absolut ecologic. Prin sistemul său de propulsie produce aceeași cantitate de CO2 pe care o ia din aer. Innogy este o subsidiară a RWE ce produce energie ecologică și potrivit datelor sale, este prima navă din Germania care să utilizeze această tehnologie.

Cum funcționează? Nava de pasageri este propulsată de un electromotor, curentul este luat din acumulatori. Acestea sunt încărcate cu ajutorul unei celule de combustibil pe bază de metanol. Metanolul a fost produs anterior pe uscat, din apă și CO2. Iar energia necesară acestui proces provine dintr-o centrală hidroelectrică din apropiere, deținută tot de concern.

Faptul că este necesar totuși mai mult metanol decât poate produce instalația experimentală, Innogy cumpără combustibilul din Islanda, unde este produs tot pe cale ecologică. Bateriile navei pot fi utilizate maxim patru ore, până ce celulele de combustibil trebuie încărcate iar cu metanol. Dacă se umple rezervorul navei complet cu metanol, atunci acesta poate oferi energie pentru un total de 16 ore. Innogy vrea să arate prin acest lucru că metanolul ecologic este un rezervor de energie alternativă pentru energia produsă în exces pe cale eoliană sau solară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Innogy-testet-erstes-CO2-neutrales-Schiff-article20001871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24