Înregistrări VR mult mai realiste de la NextVR

NextVR, o platformă care se specializează în înregistrare de evenimente sportive, concerte sau alte evenimente live pentru a fi revizionate ulterior într-un sistem de realitate virtuală a anunțat recent la CES că va adăuga o nouă tehnologie pentru a face ca înregistrările sale să pară mai realistice. Numită “șase grade de libertate” sau “6DoF”, noua caracteristică va face ca pe viitor utilizatorii aplicației NextVR să trăiască evenimentele înregistrate cu o libertate de mișcare mult mai mare decât până acum.

Cu 6DoF utilizatorul poate să se miște în față, în spate, stânga, dreapta, sus sau jos, permițându-i să își schimbe perspectiva după bunul plac într-o scenă înregistrată anterior, ca și cum ar trăi live aceeași experiență. Utilizatorul se poate ghemui, își poate mișca umerii sau să facă pași în timp ce tehnologia din spate software-ului folosit în înregistrarea videoclipului ia în considerare mișcarea naturală a perspectivei determinată de efectuarea pașilor.

Jocurile de realitate virtuală, în care imaginile pe care le vede un utilizator sunt simulate de software, au parte de 6DoF atâta vreme cât casca folosită are capacitatea de a urmări mișcările capului și a corpului. Acest lucru se poate obține printr-un sistem intern sau extern de urmărire care implică în mod obișnuit un amestec de senzori, lasere sau senzori. Pentru scene live, cu toate acestea, 6DoF are nevoie ca videoclipul să fie capturat cu un dispozitiv avansat ce conține mai multe camere, întregul ansamblu înregistrând simultan doisprezece fluxuri video pentru o singură scenă. Un software complex este folosit apoi pentru a combina numeroasele cadre și fluxuri video într-un singur material destinat realității viruale.

Prin adăugarea 6DoF platformei sale, înregistrările NextVR ar trebui să pară mult mai reale. NextVR are planuri pentru a face această caracteristică disponibilă întâi pentru experiențe on-demand, pre-înregistrate, înainte de a le face disponibile pentru transmisiunea de evenimente live. Compania spune de asemenea că pe măsură ce căștile de VR mai ieftine, precum Samsung Gear VR sau Google Daydream View vor fi actualizate cu ecrane cu rezoluție tot mai mare pe parcursul timpului, platforma NextVR va putea să profite de echipamentul hardware și va putea oferi înregistrări cu rezoluție foarte ridicată.

https://www.theverge.com/2018/1/8/16862048/nextvr-six-degrees-of-freedom-augmented-reality-events-ces-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =