„InSight” va porni în 2018 către Marte

Ideea de a zbura către planeta Marte este un motiv de entuziasm și pentru cetățenii obișnuiți, nu doar pentru astronauți. Acest lucru este dovedit de 2,5 milioane de oameni care și-au înscris numele pentru următoarea misiune spre Planeta Roșie. La începutul lunii mai 2018 noul lander marțian va porni în lunga sa călătorie, împreună cu o listă de nume de pe Pământ.

Aproape 2,5 milioane de oameni vor participa la lansarea noii misiuni către Marte, cel puțin cu numele lor. Două microcipuri va avea la bord lander-ul agenției spațiale americane NASA, iar ele vor conține numele tuturor oamenilor care s-au înscris în campania online pentru ca numele lor să ajungă în spațiu.

La începutul lunii mai 2018 misiunea “InSight” va fi lansată la bordul unei rachete Atlas din statul federal american California, cu direcția Marte, iar la aproape o jumătate de an mai târziu, pe data de 26 noiembrie 2018, acesta va ateriza pe Planeta Roșie. Misiunea este programată să se desfășoare pe o perioadă de doi ani de zile. “InSight” ar fi trebuit să zboare că Marte încă din anul 2016, dar startul misiunii în valoare de 500 de milioane de dolari a fost amânată cu doi ani de zile datorită unei defecțiuni la un instrument de cercetare.

Designul landerului staționar cu o greutate de 360 de kilograme se bazează în special asupra sondei spațiale “Phoenix”, care a aterizat în 2008 pe planeta vecină și a trimis date către Pământ timp de câteva luni. Odată cu misiunea “InSight” oamenii de știință de la NASA vor să obțină informații noi despre cum a apărut planeta Marte și altele similare, spre exemplu Pământul. Printre altele ei vor să obțină măsurători privind nucleul planetei Marte, temperatura interioară și structura crustei exterioare, precum și activitatea tectonică actuală, împreună cu numărul impactului de meteoriți.

https://www.n-tv.de/wissen/InSight-startet-2018-zum-Mars-article20201300.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 72