Instituțiile financiare riscă razii

50998551

Autoritățile fiscale germane adună, potrivit rapoartelor din presă, materiale despre peste 100 de bănci și fonduri. Acestea ar fi înșelat fiscul cu mai multe miliarde de euro. Instituțiile mai au încă șansa de a se preda singure autorităților.

Autoritățile fiscale germane adună, potrivit rapoartelor existente în presă, materiale cu privire la mai multe sute de bănci și fonduri, care ar fi fraudat fiscul prin afaceri dubioase cu acțiuni, iar daunele se ridică la peste zece miliarde de euro.

Potrivit datelor oferite de Süddeutschen Zeitung, instituțiile financiare în cauză riscă să fie ținta unor razii, dacă nu se decid să se prezinte singure în fața autorităților. Este vorba despre așa-numitele afaceri Cum-Ex.

Băncile și fondurile ar fi efectuat în mare stil așa-numite afaceri Cum-Ex. Acestea ar fi cumpărat și vândut direct acțiuni cu (cum) și fără (ex) drept de dividende, astfel supunându-se doar o singură dată câștigurilor care figurează de mai multe ori în registrele autorităților fiscale. Fiscul verifică acum la nivel național aceste cazuri, în care băncile și fondurile ar fi omis să plătească impozitul în valoare de fix 2,5 miliarde de euro, sau ar fi păstrat bani necuveniți.

Noile cazuri provin potrivit raportului de pe un CD al unui astfel de infractor, pe care landul Nordrhein-Westfalen l-ar fi cumpărat de curând pentru suma de cinci milioane de euro. Baza de date a fost distribuită de către NRW la nivel național către autoritățile financiare, pentru ca acestea să poată lua măsuri. Pe parcursul anului viitor sunt de așteptat anchete, dacă instituțiile vizate de autorități nu decid între timp să se predea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Geldinstituten-drohen-Razzien-article16562421.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 18 =