Intel anunță o tranzacție record

RTX10AYC

Intel anunță o tranzacție record

Altera este un producător de cipuri cu o creștere rapidă. Dar acum se termină cu independența. Gigantul din industrie, Intel, vrea să își asigure această companie. Niciodată nu a mai scos concernul american atât de mulți bani din buzunar pentru o achiziție.

Concernul american Intel vrea compania Altera. Preluarea concurentului valorează pentru Intel 16,7 miliarde de dolari. Tranzacția ce se face relativ mult așteptată este promovată ca un semn că vânzările Intel își apără afacerile de bază. Acționarii Altera primesc astfel 54 de dolari pentru fiecare acțiune deținută. Aceeași sumă a fost oferită în luna aprilie de către cei de la Intel și atunci managementul Altera a considerat că este o sumă mult prea mică. Vineri acțiunile Altera au închis la valoarea de 48,85 dolari.

Cu această ofertă a Intel se continuă consolidarea industriei de semiconductori. Companiile mari sunt în căutarea unor noi surse de creștere. Pentru mulți dintre ei se dovedește un lucru dificil să crească prin puteri proprii. Săptămâna trecută alte două companii din industrie, Avago și Broadcom, au anunțat o fuziune în valoare de 37 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-vermeldet-Rekord-Deal-article15211121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =