Intel cumpără un producător german de drone lansand drona care se fereste de obstacole

5d1f999f8ca2ae6312992d3efbefb4f8
Afacerea de bază a Intel, dezvoltarea și producția de cipuri pentru computere personale, este într-o continuă scădere. O ramură, pe care stau speranțele de creștere ale concernului, sunt aparatele de zbor fără pilot, echipate cu software din Germania.

Gigantul cipurilor, Intel, se axează pe tehnică din Germania pentru drone. Concernul american preia firma Ascending Technologies, care printre altele dezvoltă software autopilot pentru aparate mici de zbor. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit în cadrul CES din Las Vegas.

Ascending Technologies a anunțat pe pagina sa web că Intel va înlocui echipa Ascending pentru partenerii existenți și pentru clienți. Compania din Krailing bei München are în prezent 75 de angajați.

Intel a dus tehnologia celor de la Ascending Technologies deja de un an pe marea scenă de la CES. La o prezentare a directorului Brian Krzanich s-a demonstrat cum dronele germane împreună cu tehnologia germană de vizualizare pot eschiva obiecte în mișcare.

Dispozitivul a fost prezentat la targul CES 2016, care se desfasoara in aceste zile la Las Vegas, unde a fost facuta si o demonstratie spectaculoasa.

Intel detine o parte din Yuneec, compania care a creat drona, si este responsabila de senzorul camerei 3D cu care este echipat dispozitivul, scrie BBC.

Tehnologia RealSense, integrata in aparatul zburator, foloseste lasere infrarosii pentru a detecta si estima distanta pana la obstacolele din apropiere.

Daca e nevoie sa le ocoleasca, drona decide singura ce are de facut. Numit Typhoon H, dispozitivul a avut parte de o demonstratie la CES 2016: a urmarit un biciclist pe o “pista” amenajata pe scena, inclusiv printre copaci.

Cand unul din aceste obstacole a cazut in calea dronei, aceasta l-a ocolit si a evitat coliziunea, fara a pierde biciclistul din raza sa.

Intel a anuntat ca drona va fi pusa in vanzare peste sase luni, la pretul de 1.799 de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-kauft-deutschen-Drohnenhersteller-article16691211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 45