Intel investește în inteligență artificială

80832062

Mașinăriile ar trebui să gândească și să învețe singure precum o face și omul. Acest concept este denumit inteligență artificială. Pentru marile companii tehnologice există o piață cu un potențial enorm, pe care acum pătrunde și Intel.

Producătorul american de cipuri, Intel, își dezvoltă afacerile din domeniul inteligenței artificiale. Pentru asta concernul californian preia un start-up californian pe nume Nervana. Firma este specializată pe programarea computerelor pentru a se apropia cât mai mult de gândirea umană, încercând să le determine să învețe singure. Prețul de achiziție nu a fost făcut public. Presa americană a estimat însă prețul undeva între 350 și 400 de milioane de dolari.

Toți cei 48 de angajați ai Nervana ar trebui să lucreze în continuare la Intel, în cadrul unui departament care se ocupă de administrarea unor volume mari de date. În acest domeniu Intel se orientează către legarea electrocasnicelor la rețea și reducerea dependenței sale de piața PC-urilor, care este tot mai slabă. Capacitatea de a analiza datele și a trage apoi foloase din acest lucru este foarte fascinant, spune Diane Bryant, director la Intel. Inteligența artificială joacă un rol important în acest sens.

În prezent multe companii tehnologice concurează în acest domeniu pentru a produce ceva semnificativ, încercările cuprind automobile care se pot conduce singure, sau alte produse ce ar fi potrivite pentru producția în masă. În urmă cu câteva zile cei de la Apple au anunțat preluarea start-up-ului Turi, specializat pe inteligență artificială. Turi dezvoltă mașinării care pot identifica modele în datele de utilizare provenite de la clienți și ajută la identificarea de tentative de fraudare. Chiar și Google sau Facebook sunt implicate puternic în dezvoltarea și utilizarea de inteligență artificială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-investiert-in-kuenstliche-Intelligenz-article18386861.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 81