Intel reduce 12.000 de locuri de muncă

67599448

Realinierea strategică de la intel cere victime în interiorul concernului: în locul producției de semiconductori pentru PC-uri concernul vrea ca pe viitor să se concentreze mai puternic pe soluții din domeniul Cloud Computing. Victimele sunt, ca de multe alte ori, angajații. Concernul american de cipuri, Intel, vrea ca la nivel mondial să reducă 12.000 de joburi. Acest lucru a fost anunțat marți de conducerea companiei după închiderea piețelor bursiere. Acțiunea afectează 11 procente din totalul forței de muncă implicate la Intel.

Motivul din spate este realinierea strategică. Compania vrea să își reducă dependența de afacerile de bază cu semiconductori pentru PC-uri, care merg tot mai slab și să se axeze tot mai mult pe unități de procesare pentru supercomputere sau noi cipuri pentru dispozitive de mici dimensiuni ce pot fi purtate pe corp.

Concernul a profitat de trendul față de cloud computing în industria IT, prin care spațiul de stocare al mașinilor de calcul sau dispozitivelor inteligente se mută de pe computer pe internet.

Trimestrul trecut Intel și-a sporit vânzările nete cu mai bine de șapte procente la 13,7 miliarde de dolari. Profitul pe acțiune a urcat și el ușor. Pentru restructurare conducerea companiei a înregistrat în trimestrul curent cheltuieli de 1,2 miliarde de dolari înainte de taxe. Pe Wall Street acțiunile Intel au scăzut în comerțul post-bursier cu 2,5%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-streicht-Tausende-Stellen-article17511586.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 15