Intel se desparte de McAfee

20302109

Intel încearcă de ani de zile să se despartă de piața PC-urilor, o piață tot mai slabă și în scădere. În anul 2010 a cumpărat concernul McAfee pentru suma de 7,7 miliarde de dolari și și-a dezvoltat astfel o divizie proprie de securitate IT. Acum va ceda aceeași companie pentru o sumă frumoasă.

Gigantul producător de cipuri se desparte de majoritatea acțiunilor de la divizia sa de securitate IT, în cadrul strategiei de repoziționare. Proprietarul unui pachet de 51% din acțiunile firmei va deveni investitorul financiar TPG, după cum anunță cei de la Intel. Intel va primi 3,1 miliarde de dolari și va deține restul de 49%.

Numele va fi schimbat din nou din Intel Security în McAfee. Intel a preluat firma McAfee, cu tradiție în domeniul software-ului de securitate, în anul 2010 pentru suma de fix 7,7 miliarde de dolari.

Intel este în continuare puternic dependentă de afacerile cu procesoare pentru computere personale, iar această piață este în scădere de ani de zile. Intel poate să recupereze însă din afacerile cu cipuri pentru centre de calcul, dar este în căutarea de noi surse de venit, precum Internet of Things, care prevede legarea la rețea a miliarde de aparate electrocasnice.

Fostul director al Intel Security, Chris Young, ar trebui să conducă în continuare compania. El a argumentat faptul că printr-o nouă structură de proprietari McAfee va concura mai bine cu alți ofertanți pe această piață extrem de competitivă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-gibt-McAfee-frei-article18589426.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 46