Intel surprinde la limită

RTR3RYCB

Intel surprinde la limită

Piața PC-urilor aflată în scădere îi deranjează pe cei de la Intel. Concernul reacționează și se restructurează. Iar deocamdată rezultatul înregistrat și nivelul vânzărilor este în grafic. Investitorii sărbătoresc acest rezultat.

Producătorul american de cipuri, Intel, a suferit puțin în al doilea trimestru de pe urma cererii slabe pentru PC-uri, dar în cazul vânzărilor și a marjei de profit compania a înregistrat o surpriză pozitivă. Cu toate acestea, concernul se arată mai puțin încrezător pentru înregul an și anicipează în prezent o scădere a vânzărilor cu un procent.

În luna aprilie concernul american a luat în vedere o perspectivă stabilă similară cu cea a anului precedent. Acțiunile Intel au crescut în comerțul post-bursier cu 4,5%.

Marja brută s-a ridicat în al doilea trimestru la 62,5%. Prognoza producătorului american de cipuri a fost anterior fixată la 62%, plus/minus câteva puncte procentuale.

Profitul ajustat a scăzut cu 3,2% la 2,71 miliarde de dolari, după 2,8 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Asta corespunde unui profit pe acțiune de 0,55 dolari. Vânzările s-au redus la un total de 13,2 miliarde de dolari, după 13,83 miliarde de dolari în anul precedent. Analiștii se așteptau la un profit pe acțiune de 0,50 dolari și vânzări de 13,04 miliarde.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-ueberzeugt-bei-Marge-article15529451.htmlRTR3RYCBRTR3RYCB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =