Inteligența araba: automobilul electric le va lua sursa de bani, dar turismul futurist le asigură viitorul

La începutul anilor 90 am avut norocul să-l cunosc pe unul din managerii de top ai Mercedes. Cu acel prilej o glumiță care circula în zona stafurilor de automotive, exprima un dialog între marele bos al Mercedes Benz și cel mai mare furnizor arab de petrol:

-Stimabile, dacă nu micșorezi prețul petrolului voi trage sertarul în care am cea mai puternică armă ce te va ucide…proiectul autoturismului electric.Și iată ca mobilitatea electrică la nici două decenii devine realitate. Se spune că un manager este deștept dacă se înconjooară de colaboratori deștepți, ei bine, marii bogătași plini de bani(evident petrodolari) au făcut apel la consultanti, arhitecti celebri care să le de-a o soluție, și aceasta a venit-”TURISMUL ULTRAMODERN ȘI DE LUX”.

Cine s-ar fi gândit ca în pustietatea nisipurilor fierbinți să se construiască ce vedem azi cu surprinderea afaceristului șocat de creșteri neașteptat de mari, în curbe geometrice a fluxului turistic.în consecință arabii nu se opresc și continuă. Practic Dubaiul nu se opreşte și va construi pe mare două noi insule artificiale, de ambele părţi ale faimosului hotel în formă de velă, Burj Al Arab, care vor găzdui un resort turistic de 1,7 miliarde dolari. Acest nou plan al emiratului prin care vrea să atragă 20 de milioane de turişti anual va începe să fie construit în iunie şi se va încheia în 2020, în grafic pentru World Expo 2020, pe care Dubaiul o va găzdui.

 Complexul va avea o suprafaţă de 400.000 mp în care una dintre insule va fi dedicată divertismentului şi turismului familial iar cealaltă va găzdui vile luxoase şi un port privat. Marsa Al Arab se va chema proiectul și va avea 2400 de camere de hotel, 10 vile, un port, un parc acvatic, o sală cu 1700 de locuri unde vor avea loc spectacolele celebrului Cirque du Soleil, dar şi 300 de apartamente cu vedere la mare.Dar mai multe vedeți în videoclipul de mai jos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1