Interdicțiile lui Trump afectează și Lufthansa

60154918

Turiști, oameni de afaceri, politicieni străini: interdicțiile de circulație impuse de Trump sunt valabile pentru toți cetățenii din statele afectate. Chiar și pentru membrii echipajelor de zbor. Mai multe companii aeriene trebuie să reacționeze.

Lufthansa trebuie să își schimbe personalul de zbor prin rotație, datorită noilor interdicții americane pentru cetățenii anumitor state islamice. Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că există membrii ai echipajului care sunt afectați de decizie. Angajații aceștia vor zbura doar pe anumite rute. Nu știe încă exact numărul exact al persoanelor afectate.

Guvernul american interzice de vineri cetățenilor din șapte state din Orientul Apropiat și Africa să călătorească în state. Printre statele afectate se află Irak, Iran, Yemen, Libia, Somalia, Sudan și Siria. Decizia este motivată pe fondul luptei împotriva terorismului.

După datele oferite de Lufthansa sunt afectați și pasageri ai unor zboruri Lufthansa. Numărul lor este însă extrem de redus, mai adaugă purtătorul de cuvânt. Astfel, o organizația de ajutorare spune că nu mai este posibil ca refugiații să ajungă în SUA prin Frankfurt. Pasagerii care nu mai au voie să pună piciorul în SUA pot să anuleze gratuit zborul. Cheltuielile companiei aeriene nu au fost încă estimate.

Consecințele operațiunilor generale de zbor ale Lufthansa nu sunt cunoscute încă, spune în continuare un purtător de cuvânt. Mai puternic afectate sunt cele trei companii aeriene Emirates, Etihad și Qatar Airways din Golful Persic. Ele deserveau un număr mare de pasageri din țările afectate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trumps-Bann-trifft-auch-die-Lufthansa-article19679205.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 26