Internetul, mai mare ca niciodată

Internetseiten

Internetul, mai mare ca niciodată
În prezent, internetul nu cunoaște limite. O nouă statistică prezintă cifrele care arată cât de mult Internetul este implicat în viața noastră de zi cu zi. Numărul mare de căutări zilnice de pe Google, spre exemplu, este inimaginabil de mare.

La mai mult de un sfert de secol de la inventarea World Wide Web, acesta a depășit pragul de 1 miliard de pagini web. Statistica este oferită de pagina internetlivestats.com, care a anunțat că noaptea trecută au existat 1,06 miliarde de pagini web online. Cel care este creditat cu inventarea internetului, fizicianul britanic Tim Berners-Lee a anunțat realizarea acestui punct de reper pe site-ul de mesaje scurte Twitter.

Berners-Lee a prezentat ideea sa pentru World Wide Web, care ar treui să simplifice schimbul de date între cercetători la 12 martie 1989 șefului său de la centrul elvețian de cercetare, CERN. Această zi este în general considerată ca fiind cea care marchează nașterea internetului. Cu ideea sa, fizicianul acum în vârstă de 59 de ani, a pus bazele pentru internetul de astăzi, care a revoluționat comunicare pentru miliarde de oameni.

Internetul este după standardele actuale de viață, o componentă indispensabilă a vieții. Conform internetlivestats.com, 3,1 miliarde de interogări au fost înregistrate doar marți asupra motorului de căutare Google. Peste 170 de miliarde de e-mailuri au fost trimise în aceeași zi. În prezent există 2,97 miliarde de utilizatori de internet deci, pragul de 3 miliarde așteaptă să fie depășit curând.

http://www.n-tv.de/technik/Internet-so-gross-wie-nie-zuvor-article13623911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =