Interpreta Sansei din “Game of Thrones”, șocată de modul în care a fost primită de fani scena violului ei

Când fanii “Game of Thrones” au criticat dur scena violului brutal al Sansei Stark de către soțul ei sadic în noaptea nunții, Sophie Turner, care interpretează popularul personaj din serialul fantasy, a fost șocată, a mărturisit actrița într-o postare pe blog pentru Fundația Thomson Reuters.

Actrița britanică de 21 de ani, care a jucat în serialul răsplătit cu mai multe premii Emmy încă de la începutul lui, în 2011, a spus că telespectatorii revoltați nu au înțeles ideea acestei scene.

“Eram furioasă că există un astfel de tabu legat de viol și din cauza faptului că prezentarea sa pe ecrane este percepută ca vulgară”, a scris ea.

“Violența sexuală se produce în fiecare zi în întreaga lume și totuși prezentarea ei la televiziune a fost considerată dezgustătoare și nu importantă”, a adăugat actrița.

Sophie Turner susține că răspunsul de care a avut parte episodul în cauză, care a rulat în 2015, a făcut-o să fie hotărâtă să scoată în evidență violența de gen, care afectează una din trei femei în întreaga lume, potrivit Națiunilor Unite.

În calitate de susținătoare a fundației caritabile Women for Women International, Sophie Turner a călătorit în Rwanda pentru a se întâlni cu femeile supraviețuitoare ale genocidului din 1994, când zeci de mii de femei au fost violate și 800.000 de oameni uciși.

Actrița a spus că întâlnirea cu femeile din statul central-african, care i-au povestit cum și-au reconstruit viața urmând cursuri de afaceri și apelând la grupuri de sprijin, a fost una care i-a “deschis ochii”.

“Este important să atragem atenția asupra oamenilor care nu pot să mediatizeze ororile care se produc ori s-au produs în țările lor. Femeile pe care le-am cunoscut în Rwanda m-au inspirat atât de mult. Ele mi-au arătat că indiferent cât de rea este situația unei persoane, din punct de vedere financiar, emoțional, uneori chiar fizic, este posibil să se vindece”, a mai scris actrița pe blogul Thomson Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 24 =