INTERVENTIILE MILITARE BRITANICE SI INUTILE SI CU PIERDERI

tony-blair-iraq

Intervenţiile britanice în Irak şi Afganistan, un eşec de 29 milarde de lire sterline
Potrivit unui nou studiu, intervenţiile militare ale Mareii Britanii în Irak și Afganistan, au costat guvernul, 29 miliarde de lire sterline și au adus esecuri strategice. Invazia din 2003 din Irak a alimentat radical răspândirea terorismul în Marea Britanie și în întreaga lume, potrivit raportului think-tank, (RUSI).

Studiul a analizat costul intervențiilor militare din Marea Britanie, de la primul război din Golf, în 1990-1991, până la misiunea în curs de desfășurare în Afganistan. Costul total al războaielor britanice în ultimii 24 de ani se ridică la 34.7 miliarde de lire sterline ( € 42.7 miliarde.) Campania pentru răsturnare dictatorului irakian, Saddam Hussein și ocupația ulterioară a Irakului a dus la moartea a cel puțin 100.000 de irakieni, în timp ce o suplimentare de 2 milioane de refugiați a apărut, ca urmare a conflictului violent.

De când a fost lansată în 2006, campania Marii Britanie din sudul Afganistanului, în provincia Helmand, a condus la o creștere a producției de opiu și la o creșterea nivelului de violență. Aceste două campanii au fost cele mai mari operațiuni instigate de către armata britanică de la sfârșitul Războiului Rece și au fost eșecuri relative, în comparație cu campaniile mai mici din Sierra Leone și Bosnia.
Studiul RUSI concluzionează: ” Departe de a reduce terorismului internațional … invazia din 2003 [ din Irak ] a avut efectul de a-l promova “.

http://www.ibtimes.co.uk/british-wars-iraq-afghanistan-29bn-failure-1450293

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 42