Interzis cu clăpari după lăsarea serii

skischuhe

Cine dorește să viziteze stațiunea Ischgl, renumită pentru petrecerile sale și pentru posibilitățile numeroase de a practica sporturi de iarnă, trebuie să țină cont că dacă este prins cu clăparii după lăsarea serii, poate primi amendă.

Turiștii stațiunii austriece Ischgl din landul Tirol ar trebui să citească cu atenție noile reglementări ale regiunii. Pentru că tradiționala petrecere Après-Ski se poate termina cu o amendă sănătoasă pentru cei ce nu renunță la încălțămintea de schi. Se interzice utilizarea clăparilor între orele 20 și 6 dimineața, la fel cum este cazul schiurilor, a bețelor de schi și a snowboard-urilor. Încălcările acestei reglementări pot fi sancționate cu până la 2000 de euro, raportează televiziunea ORF Tirol.

În cazuri normale însă amenda este de 25 de euro. Interdicția nocturnă pentru clăpari va fi în vigoare de duminica viitoare până pe data de 5 mai anul viitor. Se consideră că petrecăreții nocturni intoxicați cu alcool și încălțați cu clăpari sunt în primul rând un pericol pentru ei înșiși. Apoi sunetul puternic produs de aceștia la petreceri dar și pe străzi deranjează mulți turiști cazați în zonă, explică consiliul municipal această decizie.

Când schiorii aleg să schieze noaptea, acest lucru este un pericol pentru toată lumea. Iar clăparii determină mulți petrecăreți să alunece pe asfalt. La acestea se mai adaugă deranjul fonic, spune primarul din Ischgl, Werner Kurz.

http://www.n-tv.de/reise/Ischgl-fuehrt-naechtliches-Skischuhverbot-ein-article19124631.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 4 =