INTERZIS la reclamele pentru cryptomonede pe Facebook

 

Facebook a anunţat că va bloca orice reclamă ce promovează cryptomonede sau servicii şi produse ce ţin de acestea. Platforma de socializare spune că este deschisă să susţină în continuare noile tehnologii, dar, recent, multe firme nu au fost “de bună-credinţă” când a venit vorba de tranzacţiile cu cryptovalută. Iată ce prevede noul regulament.

“Am creat un nou regulament care interzice reclame ce promovează produse financiare şi servicii care sunt frecvent asociate cu prectici promoţionale înşelătoare precum ofertele inițiale de monede (ICO) şi cryptomonedele”, spune Rob Leathern, Product Management Director al Facebook.

De asemenea, reprezentanţii releţelei de socializare îi indeamnă pe utilizatori să raporteze către Facebook orice astfel de reclame şi dă câteva exemple:

“Foloseşte-ţi ecnomiile de pensionare pentru a cumpăra Bitcoin”

“Nou ICO! Cumopără token-uri la 15% reducere ACUM!”

Regulamentul se va aplica la nivel internaţional şi va fi valabil si pentru Instagram, iar Facebook anunţă că îşi va îmbunătăţi modalităţile de detectare a astfel de anunţuri şi reclame.

Recent, printr-o postare, Mark Zuckerberg vorbea despre câteva dintre planurile pe care le are reţeaua de socializare în acest an, unul dintre ele este acela de a acorda o atenţie sporită monedelor virtuale şi posibilităţii ca Facbook să găsească o modalitate de a folosi aceste criptomonede. Totuşi, el atragea încă de atunci atenţia că acest domeniu vine şi cu un risc important

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3