Intrebari care îti vor schimba viaţa

AAEAAQAAAAAAAAmAAAAAJGVmYmM5ZTk1LTVmMTEtNDBmNC04N2RhLWY2NGVhZGJiMDAxMw

Atunci când lucrurile nu merg in direcţia pe care ne-o dorim, reprezinta de multe ori rezultatul intrebarilor nepotrivite pe care noi înşine ni le adresăm. Unele întrebări sunt greu de confruntat pentru că ne este teamă că nu vom primi răspunsul dorit, sau altele pentru că noi chiar nu vream să știm răspunsul.

Viata, la fel ca şi afacerile, ruleaza pe întrebări, nu răspunsuri. Să aruncăm o privire mai atentă la cateva dintre întrebările dificile pe care ar trebui să ni le adresăm în mod regulat.

Cum fac oamenii să mă vădă altfel decât mă văd eu?

Interpretăm comportamentul nostru în termeni legati de modul în care ne gândim noi, în timp ce toți ceilalți văd ceea ce este real. O evaluare la 360 ° este o modalitate foarte bună de a câștiga această perspectivă. Colectează feedback-ul, care este constructiv, anonim, și exact.

Ce / cum am facut azi mai bine?

Acesta este un alt mod de a spune: “Lăsă lucrurile mai bune decât le-a găsit.” Sfrâşind ziua, întrebându-te ce ai făcut mai bine este o modalitate foarte bună de a te concentra pe ceea ce contează cu adevărat.

Sunt sincer cu valorile mele?

Acest lucru se întâmplă de multe ori, atunci când comportamentele mici te coplesesc si încalcă valorile tale. A petrece cu familiaeste una dintre valorile primare, dar continui să stai peste program la locul de muncă, acest lucru crează deja un conflict.

Dacă mi-as atinge toate obiectivele, cum m-as simti?

Capacitatea de a întârzia mulțumirea în vederea atingerii obiectivelor. este una dintre condițiile cele mai fundamentale pentru a avea succes, dar amânand mulțumirea nu trebuie să însemne sa ramâi nefericit până când treci linia de sosire. Poti obține mai mult daca lasi o parte din aceata mandrie sa te insoteasca de-a lungul drumului.

În ce domenii ale vieții mele am reuşit?

Atunci când iti faci planuri, accepţi mai mult decât ești capabil. Uneori ne oprim în locuri de muncă moarte. Alteori ne mulțumim cu relații nesănătoase. Dacă nu te intrebi pe tine insuti unde si de ce ai reusit, e greu sa te opresti.

Cum imi doresc sa fie viata mea peste cinci ani?

Lewis Carroll a spus odată: “Dacă nu știi unde te duci, orice drum te va duce acolo.” Consecința este că, odată ce ai destinația în minte, poti planifica ruta. Cinci ani este perioada perfecta: Nu este atât de departe in viitor, pe care nu ti-l poti imagina, dar nu este atât de aproape că sa nu poți face nimic.

Ce aș fi facut daca nu mi-ar fi fost frică?

Dintr-o perspectivă de supraviețuire, frica are scopul său. Este ceea ce ne ține de la lucrurile care ar putea să ne rănească sau ucide. Dar, frica are tendinta de a te lasa dus de val. În loc de a te menține în siguranță, te împiedică să iti imbunatatesti viata să sa iti trăi visele.

Cine are calitati la care aspiri să le dezvolt?

Atunci când oamenii au calități pe care le admiri, este un exercițiu important pentru a reflecta asupra acestora si a te gândi la moduri in care le vei putea încorpora în repertoriul tău.

Ce mă oprește de la a face lucrurile pe care ar trebui să le fac?

Este ușor să ridici din umeri și sa spui: “Nu știu ce să fac”, dar asta e doar o scuză. De cele mai multe ori, știm exact ce ar trebui sa facem; noi pur și simplu nu suntem dispuși să infruntam obstacolele din drum.

Vrei să fii mentorul meu?

Este o întrebare intimidanta in a cere, dar putini oameni te vor critica. Tuturor le place să fie priviti cu admiratie, și se simt bine cand impartasesc cunoștințele lor cu altii.

Care este cea mai importantă lecție pe care am învăța-o până acum în viață?

Uneori în viaţă suntem obligați să învățăm o lecție puternică de două ori. Problema cu acest lucru este ca si cum te-ai invarti de doua ori pe acelasi drum.

https://www.linkedin.com/pulse/questions-change-your-life-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5