Intrusul de la Casa Albă a fost reținut abia după 16 minute de agenții Serviciului Secret

Bărbatul care a reușit să pătrundă în curtea Casei Albe la sfârșitul săptămânii trecute a reușit să se plimbe prin grădinile reședinței prezidențiale timp de 16 minute înainte de a fi reținut de agenții Serviciului Secret, informează sâmbătă AFP, Reuters și DPA.

Potrivit anunțului făcut de unitatea de elită responsabilă cu asigurarea securității președintelui SUA, bărbatul a pătruns în curtea Casa Albă pe 10 martie chiar înainte de miezul nopții. Donald Trump se afla la Casa Albă în acel moment.

Bărbatul riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare pentru pătrunderea fără permisiune pe terenul reședinței prezidențială. Potrivit Washington Post, intrusul avea asupra sa un rucsac în care se găseau două grenade cu gaz lacrimogen.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Jonathan Tran, 26 de ani, din California, a informat CNN.

În timpul celor 16 minute, bărbatul a reușit să escaladeze gardul exterior, să treacă de o barieră pentru vehicule și apoi a sărit un alt gard în apropiere de aripa de est a Casei Albe, înainte de a fi reținut, se menționează într-un comunicat al Secret Service.

Agenți neînarmați ai Serviciului Secret “l-au reținut pe bărbat fără incidente”, se menționează în comunicat. “Serviciul Secret poate confirma că niciun moment individul nu a pătruns în interiorul Casei Albe”.

În ultimii ani s-au mai înregistrat o întreagă serie de situații similare de pătrundere ilegală în complexul prezidențial, un incident notabil fiind cel din 2014, când un bărbat de 42 de ani din Texas a reușit să intre în clădire cu un cuțit în buzunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =