INVERSIUNEA DE IMPOZIT PERMITE OAFACERE DE 42 MLD $

_75546457_75546452

Medtronic achiziţionează Covidien pentru 43 miliarde de dolari
Producătorul american de dispozitive medicale, Medtronic doreşte să cumpăre Irish Republic, cu sediul la Covidien, într-o afacere 42.9 miliarde de dolari, în numerar și acțiuni.

Portofoliu larg, Medtronic include stenturi cardiace și instrumente chirurgicale. Tranzactia permite Medtronic să profite de o așa-numită inversiune de impozitare, prin mutarea sediul într-o țară europeană, cu taxe mai mici. Principala rata a impozitului pe profit în Irlanda este stabilită la 12,5%. Între timp, în SUA, cota de impozitare pe afaceri poate ajunge până la 35% – printre cele mai ridicate din lume.

În cazul în care acordul va fi încheiat, o nouă entitate va combina cele doua companii sub stindardul de Medtronic plc. Compania va contiuna, de asemenea, ” sa aiba sediul social in Minneapolis, unde are în prezent peste 8.000 de persoane”.
Medtronic plc va fi condusă de Omar Ishak, președintele și director executiv curent al Medtronic.
Odată ce afacerile vor fi fuzionate, vor deţine mai mult de 87.000 de angajați în peste 150 de țări.
Achiziția este supusă aprobării acționarilor ambelor companii şi are nevoie, de asemenea, de autorizațiile de reglementare din Statele Unite, Uniunea Europeană, și China. Ambele companii se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată până la începutul anului viitor.
http://www.bbc.com/news/business-27863647

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 42 =