Investitor la SoundCloud

German-Startups-Christoph-Gerlinger-Nikolas-Samios-2

Investitor la SoundCloud

Servicii de livrare pizza, comercianți de ochelari și portaluri de muzică – portofoliul investitorilor de la German Startups Group este deja suficient de colorat. Iar acum vor mai fi adăugate companii noi. O listare la bursă va aduce însă mai mulți bani și oferă oportunități pentru micii investitori.

German Startups de la Berlin planifică listarea pe bursa de la Frankfurt, în segmentul Entry Standard. Investitorul vrea astfel să își asigure capital proaspăt și astfel în următorii doi ani de zile să cumpere acțiuni suplimentare la startup-uri. Strategia precedentă de implicare va fi continuată de companie și se dorește chiar obținerea majorității în anumite cazuri.

Investitorul s-a specializat ca scenă principală pe Germania și înainte de toate asupra Berlinului. Listarea la bursă permite viitorilor investitori să beneficieze de pe urma companiilor tinere și aflate în ascensiune, ce prezintă o rată de creștere rapidă, înainte ca acestea să se listeze public, spune fondatorul companiei, Christoph Gerlinger, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung. La această ramură micii acționari nu au avut acces până acum.

În portofoliul său se regăsesc printre altele firme germane tinere precum Delivery Hero, MisterSpex și portalul de muzică evaluat la peste 700 de milioane de euro, SoundCloud. Gerlinger a fondat el însăși două startup-uri în trecut, potrivit datelor ziarului și le-a adus apoi pe bursă. Din anul 2012 el este implicat ca Business Angel și investitor la Berlin.

German Startups Group verifică momentan aproximativ 600 de oportunități de investiții pe an, în aproximativ 20 dintre acestea se va implica pentru a obține pachete minoritare de acțiuni, ca apoi pe viitor să își crească cota.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/German-Startups-Group-plant-Boersengang-article15304116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 36