Investitori într-un tur al cumpărăturilor prin SUA, Hilton va fi chinezesc

rtsdi75

Investitorii chinezi cumpără în prezent acțiuni în valoare de miliarde la mai multe companii americane. Preluarea unei firme germane de către un investitor din Orientul Îndepărtat devine subiect politic.

Investitorii chinezi investesc miliarde în alte preluări de firme din SUA. Concernul aviatic și naval HNA anunță că vrea să se implice la lanțul de hoteluri Hilton printr-o cotă de 25%. Cota din pachetul de acțiuni se cumpără de la investitorul financiar american Blackstone pentru suma de 6,5 miliarde de dolari. Compania financiară China Oceanwide va prelua asiguratorul american Genworth. Pentru această firmă originară din Richmond – Virginia – au fost alocate 2,7 miliarde de dolari.

Afacerea cu lanțul hotelier Hilton ar trebui să se desfășoare în primul trimestru din anul 2017. Blackstone – cel mai mare acționar de până acum – va deține pe viitor doar 21% din totalul pachetului de acțiuni. HNA plătește suma de 26,25 dolari pe acțiune, o primă de aproape 15% față de cursul Hilton de vineri seara. Lanțul hotelier a fost evaluat la 26 de miliarde de dolari în contextul tranzacției. În comerțul pre-bursier american, acțiunile au crescut cu peste șase procente. Concernul chinez mixt HNA a preluat recent firma de catering Gategroup, un rival al LSG Sky Chefs, subsidiară a Lufthansa.

În cazul asiguratorului Genworth prețul de achiziție este fixat la 5,43 dolari pe acțiune, o creștere de 4,2% față de cursul de închidere de vineri. De asemenea, China Oceanview se angajează să preia și datoriile și alte obligații ale firmei, în valoare totală de 1,12 miliarde de dolari.

Investitorii chinezi se regăsesc peste tot în lume într-un tur al cumpărăturilor. În acest an companiile din Republica Populară au cheltuit suma record de 181 miliarde de dolari pentru a prelua firme din străinătate. Ceea ce reprezintă o creștere de de peste 70% față de întreg anul 2015. Motivul este reprezentat de conjunctura nefavorabilă din China.

În Germania sperata salvare a constructorului de cipuri Aixtron prin investitorul chinez FGC a devenit subiect politic. Ministrul economiei, Sigmar Gabriel, a amânat emiterea avizului pe data de 8 septembrie anul acesta și a declarat că dorește să se mai uite încă o dată peste planurile de preluare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Investoren-auf-Shoppingtour-in-den-USA-article18924686.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 41 =