Investitorii cer 8 miliarde de euro de la VW

aaebae7a193dd867ad8bcd8b703179e7

Presiunea formată de scandalul emisiilor asupra concernului Volkswagen crește. Peste opt miliarde de euro totalizează acum cererile investitorilor de despăgubire din partea companiei. O procedură legală va determina dacă VW trebuie într-adevăr să plătească.

În legătură cu scandalul emisiilor, la nivel mondial peste o mie de acționari ai Volkswagen au cerut despăgubiri totale de 8,2 miliarde de euro. Acest nou bilanț al procedurilor deschise a fost prezentat de Curtea Regională de la Braunschweig. Doar luni au fost înaintate alte 750 de cereri de despăgubire. Două dintre aceste proceduri provin de la reclamanți instituționali și totalizează două miliarde de euro.

În total în cele aproximativ 1400 de proceduri deschise investitorii cer despăgubiri pentru că au fost înșelați de concernul german. În opinia lor, concernul ar fi trebuit să informeze pe toată lumea mai devreme despre manipulările care s-au efectuat asupra motoarelor diesel și despre posibilele consecințe ce pot să apară din publicarea acestor informații. În legea comerțului cu hârtii de valoare este prevăzut faptul că, companiile pe bază de acțiuni trebuie să prezinte imediat publicului informații relevante.

Când scandalul a izbucnit, iar opinia publică a fost informată cu privire la manipulări, cursul acțiunilor concernului a scăzut în decurs de câteva zile cu 40%. Printre investitorii care doresc acum să primească bani se numără, potrivit informațiilor de la curtea regională, fondurile landurilor federale Bayern, Baden-Württemberg și Hessen. Landurile au investit rezervele lor, printre care se numără drepturi de pensie ale unor demnitari, în acțiuni VW. Chiar și instituții din SUA se numără printre reclamanți, mai adaugă curtea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Anleger-fordern-acht-Milliarden-Euro-von-VW-article18690141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 56