Investitorii fug din Rusia

54622195

Investitorii fug din Rusia

Banca centrală de la Moscova nu s-a așteptat la asta. În fața sancțiunilor ca urmare a crizei din Ucraina, investitorii își scot banii din Rusia. În termen de un an, totalul a crescut mai mult decât dublu.

Sancțiunile occidentale aplicate Ucrainei și scăderea masivă a rublei au declanșat un zbor de capital record din Rusia. Anul trecut investitorii au tras net 151,5 miliarde de dolari de pe această piață emergentă, raportează Banca Centrală Rusă.

Astfel, mai mulți investitori au întors spatele Rusiei decât se aștepta Banca Centrală Rusă. În cele mai recente previziuni ale sale s-a ajuns la 134 de miliarde de dolari. În anul 2013 doar 61 de miliarde de dolari au fost retrași din Rusia. În timpul crizei financiare din 2008 133,6 miliarde de dolari și-au găsit alte destinații decât Rusia.

Pe lângă sancțiunile occidentale statul suferă în principal datorită veniturilor semnificativ mai mici datorate scăderii prețului la petrol. Multe case financiare și comerciale sunt de asemenea lipsite de accesul pe piețele internaționale de credit. Potrivit Băncii Mondiale, o recesiune grea amenință această țară.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Anleger-fluechten-aus-Russland-article14340571.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 34