Investitorii pariază pe producătorii de componente pentru automobile electrice

Imagini pentru Smart car

Pe măsură ce producătorii de automobile se concentrează tot mai mult pe conducere autonomă și vehicule electrice, mulți investitori pariază că furnizorii lor de componente vor fi cei mai mari câștigători atunci când se va face trecerea la electricitate.

Întrebați despre cum se vor poziționa în fața schimbării, investitorii intervievați de Reuters au menționat mai degrabă furnizori precum Aptiv, Valeo sau Continental în locul unor branduri mari din industria auto, precum Volkswagen, Daimler sau Peugeot.

Acest lucru reflectă parțial o tranziție pe termen lung către vehicule mai complexe unde producătorii de componente contribuie la o proporție și mai mare din valoarea totală a vehiculului. Este de asemenea o recunoaștere că marile inovații se petrec atât în lanțul de aprovizionare al industriei auto cât și în birourile de design ale marilor producători, cunoscuți și drept Original Equipment Manufacturers (OEM).

Oportunitățile de creștere structurală și vizibilitatea a furnizorilor sunt mai mari decât în cazul celor OEM, unde există mai multe incertitudini, datoriile sunt mai mari iar profitabilitatea este în general mai redusă, spune Marcus Morris-Eyton, manager european de portofoliu la Allianz GI. Thomas Fitzgerald, un manager de fond asociat la EdenTree Investment Management, crede că acțiunile Infineon ca și furnizor pentru industria automobilelor electrice și autonome se vor dovedi o investiție profitabilă în viitor. La fel este și cazul Autoliv, producător suedez de echipamente pentru siguranță auto sau Aptiv, care este o afacere concentrată pe arhitectura conectării la rețea a vehiculelor electrice.

https://www.news18.com/news/auto/investors-bet-on-component-makers-in-electric-car-shift-1682735.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 89