Investitorii retrag 23,5 miliarde de dolari

pimco-bill-gross

Investitorii retrag 23,5 miliarde de dolari
Investitorii fug de administratorul american de active, Pimco și își retrag în luna septembrie nici mai mult nici mai puțin decât 23,5 miliarde de dolari de la Fondul Central al companiei. Săptămâna trecută vineri Bill Gross în vârstă de 70 de ani, fondator și investitor de top a părăsit fondul de investiții după lungi certuri. Acum acesta lucrează mai mult cu concurenți de dimensiuni mai mici, precum Janus.

Sfârșitul erei lui Bill Gross a accelerat exodul investitorilor asociați cu Alianța administratorului de active, Pimco. În septembrie investitorii au retras din cadrul fondului o sumă totală estimată la 23,5 miliarde de dolari, raportează Pimco. Mulți investitori și-au întors spatele fondului central Pimco pe data de 26 septembrie. În această zi, majoritatea au părăsit compania fondată de către el în 1971.

Investitorii fug de Pimco de ceva vreme. În luna august au fost returnate fonduri totale de 3,9 miliarde de dolari. În septembrie fondul a înregistrat o pierdere de 0,94% iar mai mult de trei sferturi au rămas în urma concursului, așa cum apare din datele preliminare ale agenției de rating Morningstar.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/pimco-anleger-ziehen-milliarden-dollar-ab-1.2156888

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 26