Investitorilor financiari le place “Made in Germany”

11744479

Există mulți bani pe piață, iar multe companii încep să își ajusteze afacerile. Investitorii financiari au cumpărat sau vândut anul acesta cum nu au mai făcut-o de ani de zile. Experții avertizează că acest trend va continua.

Investitorii financiari s-au implicat în ultimele șase luni în companiile germane cum nu au mai făcut-o de un deceniu. În comparație cu prima jumătate a anului numărul tranzacțiilor a crescut cu aproape două treimi la 106, după cum anunță auditorii de la Ernst&Young. Valoarea companiilor s-a triplat în această perioadă până la aproape 16 miliarde de euro.

Pentru întreg anul curent experții au înregistrat 171 de tranzacții ale investitorilor financiari cu un volum total de 21 de miliarde de euro. Anul 2016 a fost astfel cel mai puternic an de Private-Equity din 2007 și până în prezent. Cu toate acestea, volumele financiare sunt cu o treime mai reduse decât atunci. În același timp ei au vândut participații în companiile germane în valoare de aproape 20 de miliarde de euro. Este pentru prima dată din 2012 când investitorii financiari au investit mai mult pe piața germană decât au obținut din vânzarea participațiilor. În medie investitorii țin firmele 73 de luni în portofoliul lor.

Tot în această perioadă, din iulie și până în decembrie, a scăzut în comparație cu prima jumătate a anului numărul achizițiilor strategice, chiar și prin alte firme, cu un sfert. Votul Brexit și alegerile prezidențiale americane au condus în anumite domenii la reticență. După rezultatul alegerilor americane, care i-a surprins pe mulți, piața se așteaptă în prezent la semnale clare privind direcția viitoare a politicii economice din SUA. Astfel că multe companii sunt în stare de așteptare, spune Kron în continuare. Cu toate acestea, unii vorbesc despre un angajament mai slab pe viitor al companiilor americane în Europa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Finanzinvestoren-moegen-Made-in-Germany-article19417906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 20