Iohannis nu acepta propunerea ca Sevil Shhaideh sa fie premier, Dragnea il ameninta cu suspendarea

 

shhaideh_32235600-copy

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat preşedintele.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe președinte că ar vrea să arunce România într-o criză politică prin refuzul de a o numi premier pe doamna Sevil Shhaideh, fără să anunțe însă și motivele care au stat la baza acestei decizii.

Potrivit lui Liviu Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis şi cei cu care se consultă acesta au înţeles, după alegeri, că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor„.

M-am înşelat. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie„, a mai spus liderul PSD.

Liderul PSD a mai afirmat că va analiza şi posibilitatea declanşării procedurii de suspendare a şefului statului, în cazul în care va ajunge la concluzia că un astfel de demers ar fi în beneficiul ţării.

În opinia mea, președintele vrea suspendarea (…), pentru a se reinventa. 

Mâine, cel mai târziu joi, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale şi de grup, ci între ce e bine şi rău pentru români. Nu va fi o decizie uşoară„.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2