Ionity construiește o rețea de încărcare rapidă în toată Europa

După ce Tesla a instalat prima stație Supercharger în Europa, acum este rândul altor producători auto de renume din asociația Ionity să facă același pas și dezvoltă o rețea de încărcare prin toată Europa. 400 de stații de încărcare vor să ridice aceștia până în anul 2020.

Prin intermediul unei rețele de încărcare rapidă prin toată Europa, mașinile electrice vor fi potrivite și pentru călătorii pe distanțe lungi. “Ionity”, o companie joint-venture, formată de reprezentanți ai industriei auto, vrea ca până în anul 2020 să ridice circa 400 de stații de încărcare rapidă de-a lungul principalelor magistrale de transport de pe continent. Primele 20 vor fi legate la rețea deja din acest an.

O inițiativă corespunzătoare a fost anunțată de producători auto precum Audi, BMW, Daimler, Ford sau Porsche deja de anul trecut. Acum compania joint-venture cu sediul la München se pune la treabă. Sunt planificate stații de încărcare High-Performance cu o performanță de până la 350 kW pe punct de încărcare. Instalațiile vor fi amplasate de-a lungul autostrăzilor din Norvegia, Germania sau Austria, la distanțe de fix 120 de kilometri între ele. Ca standard de încărcare va fi folosit sistemul CCS, preferatul producătorilor germani. Acest sistem nu este compatibil cu porturile Chademo ale mașinilor japoneze și franceze, dar nici cu prizele celor de la Tesla.

La capacitate maximă noile sisteme depășesc semnificativ standardele utilizate în prezent. Până în prezent, Supercharger-ele celor de la Tesla, cu o putere de 145 kW erau luate ca și etalon, Chademo se apropie de 100 de kW, iar în general conexiunile CCS erau capabile de abia 50kW. Dar cu cât este mai mare performanța, cu atât va fi mai scurt timpul de încărcare. La prizele High-Performance încărcarea unei baterii normale ar trebui să dureze pe viitor doar câteva minute.

http://www.n-tv.de/auto/Ionity-baut-europaweites-Schnellladenetz-article20115044.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 64 =