iPHONE IN CHINA

  • apple-gewinn-540x304iPhone pe piața din China 

Cea mai mare companie de telefonie din lume are nevoie de China ca un puternic aliat pentru a depăși concurenții săi mai mici. În prezent Apple face publicitate puternică pentru a câștiga favoarea operatorului China Mobile. Cu aproape 800 milioane de abonați este cel mai mare operator de telefonie din lume. Conform rapoartelor Wall Street Journal, ambele companii au fost de acord după ani de negocieri ca gigantul de stat în telecomunicații să primească iPhone în oferta sa.

 

Până în prezent Apple iPhone a fost disponibil pe piața din China doar prin China Unicom, competitor mult mai mic decât China Mobile. Problema este că, asemeni situațiilor des întâlnite și în Europa, vânzarea este adesea legată de contractele pe termen lung. Prețul nu este unul mic, și nu se poate observa ce conține pachetul. Acest lucru sperie mulți chinezi. Clienții vechi ai China Mobile mai aveau încă un impediment și anume dacă vroiau să treacă la China Unicom pentru un Apple iPhone nu puteau să își păstreze numărul de telefon.

 

Apple a întâlnit o concurență puternică în China pentru smarphone-ul lor de succes la nivel mondial, iPhone. Pe piața din China sunt prezenți o multitudine de producători autohtoni, precum Huawei, Lenovo și Xiaomi. Dar aici sunt prezenți de asemenea și cei de la Samsung. Telefoanele inteligente ale companiei sud-coreene sunt la fel de populare aici pe cât sunt și în restul lumii. Xiaomi, spre exemplu, este încă prea puțin cunoscut în Europa, diferit față de situația din China. Compania a fost fondată în urmă cu doar trei ani iar deja în 2011 au ajuns pe piață primele telefoane. Iar 18 luni mai târziu, Xiaomi vindea mai multe telefoane în China decât Apple. Punctul forte al acestui brand era reprezentat de costul redus, de aproximativ 100 de euro și putea face, în esență, tot ce putea face și modelul iPhone de la Apple.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35