iPhone, interzis la Beijing

aa6bb6c7fbb2583d020962a75a535974

China întoarce încă o dată jocul. O autoritate a decis că, compania americană Apple ar fi copiat designul modelului său iPhone 6 de la un concurent chinez.

Apple trebuie să se ocupe de un proces privind patentare de design, pe piața sa cheie, China. Biroul pentru proprietate intelectuală de la Beijing a decis că iPhone 6 dăunează dreptului asupra designului, înregistrat de producătorul chinez de smartphone-uri, Baili, pentru că dispozitivele se aseamănă prea mult.

Urmările deciziei, care sunt valabile doar pentru capitala chineză, sunt încă neclare. Modelele de iPhone afectate, care au ajuns pe piață deja din toamna anului 2014, se pot găsi încă în multe magazine din Beijing. Dar interzicerea vânzării lor în capitală este doar unul dintre multele eșecuri cu care Apple a avut de-a face în ultima vreme în China.

Până de curând Republica Populară a fost cea mai mare piață în creștere pentru dispozitivele iPhone, în timp ce vânzările de smartphone-uri nu mai cresc la fel de rapid în restul lumii. În ultima vreme însă, vânzările produselor Apple s-au redus semnificativ în China. Mai multe decizii ale autorităților au făcut viața grea în China pentru concernul american. Printre altele, concernul a trebuit să închine serviciile de filme de pe iTunes și serviciul de e-book-uri iBooks. Luna trecută californienii au pierdut dreptul exclusiv asupra mărcii iPhone. O curte de la Beijing a decis că numele poate fi folosit și de către un producător chinez de genți și accesorii verstimentare.

Autoritățile au publicat deja din luna mai informații privind încălcarea patentului, dar abia acum se bucură de o atenție generală. Ambele versiuni de iPhone 6 ar putea fi retrase de pe piață până în toamnă, când urmează prezentarea modelelor de nouă generație, ce prezintă același design. Modelul actual este iPhone 6S, usor modificat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-verletzt-angeblich-chinesisches-Patent-article17976556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 44