iPhone-urile se descarcă spontan

iphone-handschuhe-winter

În prezent există numeroase rapoarte privind utilizatori frustrați, a căror iPhone-uri se închid spontan atunci când dau de frig, în ciuda unui acumulator încărcat suficient cu energie. Care este motivul pentru închiderea spontană și cum se poate porni din nou smartphone-ul?

Este deja clar pentru majoritatea utilizatorilor de iPhone și dispozitive similare că un smartphone nu trebuie expus la temperaturi sau condiții meteo extreme. În cazul unei plimbări de iarnă împreună cu un dispozitiv electronic mobil, acesta ar trebui păstrat cât mai aproape de temperatura corpului, unde este mai cald decât spre exemplu în buzunarul exterior al unei haine. Dar cu toate acestea, unii utilizatori de iPhone critică un comportament ciudat al dispozitivelor, care se închid nejustificat de repede, chiar și la temperaturi pozitive și cu suficientă energie în acumulator.

Motivul pentru închiderea spontană este necunoscut, tiparul este însă mereu același. Dispozitivele se închid spontan și fără nici un fel de avertizare, chiar dacă bateria este încă suficientă. Dacă încercați să îl porniți din nou, pe ecran va apărea simbolul de baterie descărcată, cu indicația de a conecta dispozitivul la o sursă de energie. Acțiunile de repornire spontană rămân fără succes.

A fost deja exlcusă ideea unor cazuri particulare. Deja de la începutul lunii ianuarie mai multe publicații au raportat în presă astfel de evenimente, iar acestea au părut să fie în legătură cu temperaturile reduse de la începutul lunii ianuarie. S-a descoperit ulterior că problemele apar și la temperaturi de peste zero grade.

Cel puțin deocamdată se pare că nu există o rezolvare, iar o declarație din partea Apple pe marginea acestui subiect se lasă încă așteptată. Temperatura optimă de operare pentru dispozitivele sale iPhone a fost dată de Apple ca fiind între 0 și 35 de grade Celsius. La temperaturi de până la 5 grade Celsius ar trebui să mai poată funcționa în parametri normali și să permită o repornire după o scurtă încălzire în buzunarul de la pantaloni, spre exemplu.

Aceste opriri spontane sunt enervante, ele însă nu sunt cauzate de un bug de software ci este cel mai probabil vorba despre o sistem automat de protecție, care intră în funcțiune automat, pentru a preveni apariția de daune asupra dispozitivului.

http://www.n-tv.de/technik/iPhones-fallen-spontan-in-Kaeltestarre-article17103911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =