iPhone X cedează la șoc termic

 


Utilizatorii se plâng că iPhone X nu mai reacționează dacă afară este frig. Inginerii Apple trebuie să stabilească dacă acest lucru reprezintă într-adevăr o problemă. Apple consideră că o actualizare software va putea să rezolve problema.

Nu este un lucru neobișnuit ca la scurt timp după startul vânzărilor unui smartphone utilizatorii să descopere o problemă sau alta care a scăpat celor ce au efectuat testele de calitate. Decisivă este gravitatea problemei sau dacă aceasta poate fi rezolvată rapid printr-o actualizare software. Nici măcar iPhoneX nu reprezintă o excepție: pe platforma Reddit o serie de utilizatori au anunțat faptul că touchscreen-ul dispozitivelor nu mai reacționează deloc, sau o fac cu întârziere, atunci când scot telefonul din buzunar atunci când este frig afară.

Problemele de temperatură sunt o problemă arhicunoscută în cazul terminalelor iPhone. Spre exemplu iPhone6s se închidea, cu toate că avea suficientă energie în acumulator, pentru că afară era frig. Efectul era rareori reversibil prin reîncălzirea dispozitivului. iPhone-ul revenea la viață doar prin conectarea la încărcător. Iar de multe ori marcajul “made in California” a căpătat un cu totul alt sens, fiind un motiv de amuzament pentru presă, pentru că iPhone-urile funcționau corespunzător doar între 0 și 35 de grade Celsius. Dar se pare că în aceste cazuri este vorba doar depsre reacții normale ale smartphone-urilor.

Publicația “The Loop” a luat interviuri celor de la Apple și a primit un răspuns liniștitor pentru utilizatorii afectați: s-a constatat că există cauzuri în care touchscreen-ul unui iPhoneX nu mai reacționează dacă dispozitivul este răcit rapid. După câteva ore ecranul va funcționa din nou normal. Astfel că dispozitivul nu se blochează pentru că operează în afara temperaturilor specificate, ci pentru că trece printr-un șoc termic, atunci când se răcește mult prea rapid. Apple anunță că problema va putea fi rezolvată prin intermediul unui update.

http://www.n-tv.de/technik/Das-iPhone-X-erstarrt-im-Kaelteschock-article20126536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 47 =