iPhone7 este mai puternic decât toți

iphone-7-kraftprotz 

Procesorul A10 fusion de pe iPhone7 distruge concurența în testele de banchmark. În special dacă este vorba despre performanța individuală a fiecărui nucleu din procesor, unitatea centrală de procesare din noul smartphone Apple își formează propria ligă. În ciuda acestui spor semnificativ de performanță, acumulatorul ține chiar mai mult.

Comparațiile benchmark a smartphone-urilor de top au devenit în zilele noastre aproape inutile, cipurile de pe dispozitivele actuale fiind mult prea puternice pentru aplicațiile zilnice, iar diferențele dintre acestea nu pot fi simțite de utilizatori în viața de zi cu zi. În ciuda acestui aspect este interesant să vedem cum se dezvoltă puterea de procesare din dispozitivele mobile și cât de mult crește aceasta de la o generație la alta. Și cine știe, poate că există deja aplicații și sarcini care necesită doar cele mai puternice și mai moderne procesoare pentru a rula corespunzător. Virtual Reality și Augmented Reality sunt în prezent cei mai buni candidați pentru așa ceva.

Cine își cumpără un iPhone7 nu va trebui să își facă griji pentru “numărul de cai putere de sub capotă”. În actualele teste de performanță procesorul A10 Fusion depășește fără drept de apel orice concurent.

În testul “Ice Storm Unlimited” oferit de cei de la 3Dmark, dispozitivele de test încercate de n-tv.de au atins în medie aproape 37.000 de puncte, în cazul celor testate de Mobilegeeks au depășit chiar și granița de 38.000 de puncte. Procesorul Exynos 8890 al celor de la Samsung, care este încorporat în modelul de top Galaxy S7 și în ghinionistul Galaxy Note 7, se află la mare distanță în urmă, cu doar 26.500 de puncte. Mobilegeeks au mai testat comparativ cu A10 Fusion procesoarele Snapdragon 820 de la Qualcomm, încorporat într-un ZTE Axon 7 și Kirin 955 din Huawei P9. Snapdragon s-a apropiat cel mai mult, cu 30.000 de puncte, însă Kirin este din altă ligă, cu un total de numai 15.000 de puncte.

Performanța sporită aduce în general și dezavantaje, pentru că ea se obține cu prețul reducerii autonomiei, iar smartphone-ul se încălzește inutil în buzunar. Acest lucru nu se întâmplă în cazul A10 Fusion. După primele zile de test este încă prea devreme pentru un verdict final, însă se pare că noul iPhone ar oferi o autonomie cel puțin la fel de mare ca și predecesorii săi. Potrivit celor de la Apple, autonomia oferită de acumulator trebuie să fie însă semnificativ mai mare.

 

http://www.n-tv.de/technik/iPhone-7-ist-das-staerkste-aller-Smartphones-article18660116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30