IQ ARTIFICIAL

 

  • ALeqM5gdlXCHuaRa-f1ZqxC6--demUV26gFacebook recrutează experți în inteligență artificială

Facebook deține cantități enorme de date despre utilizatorii săi. Aceste informații vor fi acum analizate din punct de vedere științific la Universitatea din New York. Ce vrea rețeaua socială cu aceste informații?

Cu ajutorul unor laboratoare proprii de cercetare pe tema inteligenței artificiale, Facebook vrea să facă uz de volumul mare de date de pe rețeaua socială, în propriul ei avantaj. Facebook lucreză cu Universitatea din New York, a declarat compania în cursul zilei de luni. Aria centrală de cercetare o reprezintă aflarea răspunsului la întrebarea “cum ajung mașinile să învețe” și cum pot fi computerele modificate corespunzător, pentru a filtra cunoștințe din cantități uriașe de date și a trage concluzii.

Noul centru de cercetare este gestionat, conform Facebook, de către profesorul francez de matematică Yann LeCun, fondatorul centrului de cercetări de date de la Universitatea din New York. LeCun a fost unul dintre experții cei mai cunoscuți în domeniu și a avut cercetări remarcabile pe domeniul “deep learning”.

Facebook este încântat de faptul că el face parte din echipă acum, a declarat directorul de tehnologie, Mike Schroepfer. Cercetătorii ar trebui să își desfășoare activitatea în locuri precum New York, Londra și la sediul Facebook în Menlo Park din California.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1