Irakienii lansează atacuri asupra Fallujah

345ffa35c155502262486003a6610f17

Când gruparea teroristă Stat Islamic a cucerit în urmă cu doi ani de zile orașul Fallujah, acest lucru a reprezentat o lovitură grea pentru guvernul irakian. Dar acest lucru se poate schimba curând. În noaptea dinspre duminică spre luni armata irakiană a demarat un atac la scară mare asupra localității. Obiectivul este recucerirea acestuia.

Soldații irakieni au beneficiat de sprijinul forțelor aeriene americane în desfășurarea unei operațiuni militare cu scopul recuceririi orașului Fallujah din mâinile miliției teroriste Stat Islamic.

Acțiunile au fost explicate de premierul irakian Haider al-Abadi în noaptea dinspre duminică spre luni, într-o intervenție televizată. Fallujah se află la fix 70 de kilometri vest de capitala Bagdad și este un bastion important al miliției teroriste din vestul Irakului. Jihadiștii au cucerit orașul la începutul anului 2014.

Locuitorii orașului au fost avertizați încă de la începutul ofensivei să părăsească orașul pe drumuri sigure. Familiile care nu au avut posibilitatea să plece au arborat steaguri albe la geamurile locuințelor. În rapoartele din presă apărute luni dimineața s-a vorbit despre utilizarea artileriei grele în bombardarea orașului.

http://www.n-tv.de/politik/Iraker-starten-Angriff-auf-Falludscha-article17752071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 37