Irakul avertizează cu privire la daune masive

OEl-Baghdad

Prețul scăzut la petrol pune tot mai multă presiune pe producătorii de petrol. O strategie comună nu se poate zări. Acum ia cuvântul și Irakul, membru al OPEC. Presiunea crește, iar Venezuela cere un nou summit de criză.

Neliniștea dintre producătorii de petrol crește. Deși țările producătoare de petrol sunt de acord să ducă o luptă comună, încă este neclar cum se va petrece acest lucru, pentru că nu există nici un fel de strategie comună. Atâta vreme cât această situație se menține, prețul petrolului va continua să scadă.

O speranță vine din declarațiile autorităților irakiene. Acestea cer măsuri rapide pentru stabilizarea prețului la petrol. Producătorii de petrol sunt amenințați de daune semnificative, care nu vor putea fi ameliorate decât după o perioadă foarte lungă de timp, avertizează reprezentantul Irakului în cadrul OPEC, Falah Alamri, la o reuniune din Abu Dhabi.

Nu se știe însă dacă guvernul irakian plănuiește, precum au propus recent Rusia și Arabia Saudită, să reducă ușor cantitățile produse. Însă Alamri declară că sunt pregătiți să colaboreze. Prăbușirea prețului nu a fost însă determinată de Irak.

O mare parte din vină merge către Arabia Saudită, care a fost principalul responsabil pentru această situație, prin extinderea cantităților produse. Astfel că prețul la petrol a scăzut cu 70% în ultimele câteva luni. Răspunsul este similar cu al vecinului său, Iran.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Irak-warnt-vor-massivem-Schaden-article17082811.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 53