Irakul declară amnistie pentru triburile ţării

140617162515-iraqi-prime-minister-nuri-al-maliki-story-top

Irakul declară amnistie pentru triburile ţării
Primul ministru al Irakului, Nuri al Maliki, a declarat o amnistie pntru toate triburile irakiene care au lupatat împotriva guvernului, cu excepția celor care sunt implicate în asasinarea forțelor militare, a declarat acesta într-un mesaj televizat miercuri.
Al Maliki, de asemenea, a declarat că se așteaptă ca membrii Parlamentului să fie capabili de a alege un președinte și un prim-ministru, la următoarea sa reuniune. După anticiparea cu privire la modul de abordare a crizei din țară, noul parlament irakian, a amânat marți prima sa reuniune până săptămâna viitoare din cauza lipsei de cvorum. Incertitudinea politică apare între timp ce Irakul duce o luptă împotriva militanților din statul islamic în Irak și Siria (ISIS).

Noul Parlament a avut o participaţie de 255 din 328  legislatorii aleşi, ceea ce era suficient pentru a menţine cvorumul legal, spune acesta. Dar când 90 nu s-au mai întors după pauză, nu au mai fost suficienţi membri pentru a mai continua. Conform Constituției irakiene, Parlamentul dispune de 75 de zile de la prima sa sesiune la alegerile pentru prim-ministru. Ultima dată când Parlamentul s-a reunit pentru a alege un prim-ministru a durat aproximativ 10 luni.
http://cnnespanol.cnn.com/2014/07/02/iraq-declara-una-amnistia-para-las-tribus-del-pais/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 82