Iran dezvaluie un nou depozit subteran de rachete ghidate de precizie Emad

emad-missileIntr-o miscare care va supăra SUA, Iranul a inaugurat marti un nou depozit subteran de rachete ghidate de precizie, depre care Washingtonul spune ca pot transporta un focos nuclear.

Televiziunea de stat a arătat rachetele de precizie Emad în depozitul subteran, situat in munti si condus de Gărzile Revoluționare iraniene, fiind inaugurat de Președintele Parlamentului, Ali Larijani, a raportat Reuters. Miscarea sfidătoare ar putea fi considerată ca o barieră în calea planurilor Washingtonului de a distruge toate sancțiunile asupra Republicii Islamice după progresul în acordul nuclear. Iranul a respectat principalii termeni ai acordului nuclear prin care trebuie să renunțe la materiale care ar putea fi folosite pentru a fabrica o armă atomică.

Cu toate acestea, președintele Hassan Rohani a ordonat ministrului apărării săptămâna trecută să extindă programul de rachete. Dupa acel ordin, tensiunile au fost declansate între Iran și vecinii săi urmand asaltul asupra ambasadei Arabiei Saudite la Teheran, după ce un proeminent cleric a fost executat. Rachetele iraniene în curs de dezvoltare dispun de o precizie îmbunătățită față de generația actuală, despre care expertii spun ca ar putea îmbunătăți eficiența acestora cu focoase nucleare conventionale.

http://www.ibtimes.co.uk/iran-unveils-new-underground-missile-depot-containing-emad-precision-guided-weapons-1536207

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 52