IRAN IERTAT

  • IRAN US AIRCRAFTGuvernul SUA mai reduce din sancțiuni

După 35 de ani companiei americane Boeing i se va permite să livreze din nou piese de schimb pentru avioane din Iran. Guvernul de la Washington a acordat în mod expres aprobarea producătorului american de aeronave pentru a face acest lucru. De asemenea, o societate germană ar putea avea beneficii de aici.

 

Ca parte a discuțiilor recente cu Iranul privind programul său nuclear, SUA și UE au convenit să relaxeze anumite sancțiuni. Guvernul de la Washington folosește relaxarea pentru a permite anumitor corporații americane să facă afaceri cu Iranul. Astfel, producătorul de aeronave Boeing va furniza piese de schimb pentru avioane civile din Iran. Licența din partea guvernului SUA a fost emisă pentru o scurtă perioadă de timp, a declarat purtătorul de cuvânt al Boeing, Marc Birtel.

 

Permisul a fost emis pe baza acordului interimar, care a fost încheiat de așa-numitul grup 5+1 în noiembrie cu Teheranul. În schimb pentru relaxarea de sancțiuni impuse Iranului acesta a promis să înghețe la acel moment activitățile sale de îmbogățire a uraniului, inițial pentru 6 luni.

 

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Boeing a refuzat să cuantifice valoarea livrărilor viitoare de componente. Despre lista pieselor de schimb a spus că include doar componente pentru aeronave care sunt absolut necesare pentru siguranța aparatelor de zbor și care au fost achiziționate de către Iran înainte re revoluția Islamică din 1979. Ultima oară Iranul a cumpărat un aparat de zbor Boeing 747 în august 1979, cu câteva luni înainte de asaltul ambasadei SUA din Teheran, când personalul ambasadei a fost luat ostatic și chiar înainte ca embargoul SUA să intre în vigoare.

 

De asemenea, tot ca parte a sancțiunilor slăbite, guvernul SUA a permis General Electric să efectueze revizia a 18 motoare de avioane ce au fost livrate Iranului la sfârșitul anilor 70. Purtătorul de cuvânt al GE, Rick Kennedy a declarat că ăe lângă General Electric și compania germană MTU Aero Engines va primi licența pentru a efectua astfel de lucrări.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/gelockerte-sanktionen-us-regierung-erlaubt-boeing-geschaefte-mit-iran-a-962709.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 21