Iran pătrunde din nou pe piața petrolului

imago61654414h

Iran pătrunde din nou pe piața petrolului

Petrolul va fi produs puternic, indiferent cât de ieftin este acesta în prezent. Imediat ce sancțiunile vor fi ridicate, Iranul va crește puternic producția de petrol. Banca Mondială se așteaptă la scăderi suplimentare de preț.

Iranul vrea să își recupereze cota de pe piața mondială a petrolului, imediat ce sancțiunile împotriva țării, din litigiul programului nuclear, vor fi ridicate. Se pare că nu este luat în considerare în nici un fel prețul extrem de redus din prezent al materiei prime. Ministrul petrolului din Iran, Bischin Zanganeh, spune că țara sa își va vinde petrolul indiferent dacă prețul acestuia va scădea în continuare sau dacă va urca la 100 de dolari pe baril.

Prețul este însă în prezent foarte departe de pragul de 100 de dolari pe baril, prețurile sunt în prezent în jurul valorii de 40 de dolari. Ca motiv pentru cele mai recente scăderi de prețuri este supraoferta de pe piață și slaba dezvoltare economică a Chinei, un important importator al materiei prime.

Imediat ce sancțiunile împotriva țării vor fi eliminate, Iranul își va crește automat producția la 500.000 de barili pe zi, anunță Zanganeh. La scurtă vreme după aceea, aceasta ar putea fi extinsă cu alți 500.000 de barili pe zi. Potrivit Agenției Energetice Internaționale (IAE), în luna iulie Iranul a produs 2,87 milioane de barili pe zi. În decursul unei singure luni producția poate fi majorată fără probleme la 3,4 milioane sau chiar 3,6 milioane de barili pe zi, anunță IAE. Cu toate acestea, Iranul ar putea să își mărească producția într-un ritm mai lent decât este de așteptat, pentru că sunt necesare investiții suplimentare în unitățile de producție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Iran-draengt-zurueck-auf-den-Oelmarkt-article15790046.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =