Iran și China au convenit pentru legături mai strânse după uşurarea sancțiunilor

_87864272_87864271Iranul și China au căzut de acord să-şi intarească relațiile economice și politice după discuțiile purtate la Teheran între cei doi președinți. Presedintele chinez Xi Jinping este unul dintre primii liderii mondiali care au vizitat Iranul, de când sancțiunile internaționale au fost ridicate. Cei doi lideri au semnat 17 acorduri privind o serie de aspecte, de la energie la stimularea comerțului la 600 de miliarde de de dolari.

Președintele iranian Hassan Rohani a declarat că a semnat un “document pe 25 de ani “cu presedintele chinez, privind relațiile strategice. Ei au discutat, de asemenea despre, terorism, instabilitatea din Orientul Mijlociu, precum și “știință, tehnologie modernă, cultură, turism … probleme de securitate și de apărare”, a declarat presedintele Rouhani pentru Iranian TV .
Xi Jinping este primul președinte chinez care a vizitat Teheranul în ultimii 10 ani.

Sancțiunile internaționale asupra Iranului au fost ridicate saptamana trecuta dupa ce a fost de acord să renunte la domeniul de aplicare al activităților sale nucleare. China este cel mai mare partener comercial al Iranului, iar ambele țări au speranța că relația strânsă va continua în noua eră a post-sancțiunilor , relatează corespondentul BBC News, Farhana Dawood.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35390779

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 20