Iran vrea să cumpere sute de avioane

2015-07-27T000715Z-923276427-GF10000170583-RTRMADP-3-AIRBUS-RESULTS

Iran vrea să cumpere sute de avioane

Timp de ani de zile țara a fost izolată de restul lumii prin intermediul sancțiunilor. După ridicarea acestora economia germană speră la comenzi mari din acea regiune. De bucurat pot să se bucure și Airbus, dar și Boeing. Pentru că Teheranul anunță planuri mari.

După acordul din litigiul privind programul atomic, Iranul vrea să cumpere sute de avioane de linie. Țara are nevoie în fiecare an de 80-90 de aparate de zbor pentru reîntregirea flotei sale, spune vicepreședintele autorității de zbor civil, Mohammed Chodakarami, potrivit rapoartelor din presă. Obiectivul este de a achiziționa în următorii ani 300 de noi aparate de zbor care să fie în stare foarte bună de funcționare. În prezent Iran pune la dispoziție 140 de aparate de zbor de linie, care au o vârstă medie de 20 de ani.

În privința acestei afaceri se pare că vor participa atât producătorul european de aeronave, Airbus, dar și compania americană Boeing, în cote egale, spune Chodakarami în continuare. Costurile totale au fost estimate la 20 de miliarde de dolari. După acordul din disputa privind programul nuclear al Iranului, nu mai există nici un obstacol în calea acestei afaceri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Iran-will-Hunderte-Flugzeuge-kaufen-article15639436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =