Iranul cumpără 80 de avioane Boeing

img_0141

După eliminarea sancțiunilor Iranul se ocupă foarte serios de modernizarea flotei sale aeriene. Următoarea mare comandă majoră merge către producătorul american Boeing, care urmează să le livreze perșilor 80 de aeronave.

Iranul și Boeing au semnat un acord pentru livrarea de 80 de avioane de linie. Compania aeriană IranAir a comandat avioanele la un preț de listă de fix 16,6 miliarde de dolari. Astfel că în decurs de zece ani vor fi livrate 50 de avioane de tip 737 și alte 30 de avioane de tip 777.

Ambele părți au semnat deja din iunie un acord provizoriu, în care se vorbea despre 100 de avioane. Este cel mai mare acord dintre cele două țări de la Revoluția Islamică din 1979.

Chiar și producătorul european Airbus va livra avioane către Iran. Ar fi vorba despre livrări totale de peste 100 de aparate de zbor. Airbus a înregistrat această comandă pentru luna ianuarie. Ea cuprinde un total de 118 avioane cu un preț total de listă de 27 de miliarde de dolari. După încheierea litigiului privind programul atomic al Iranului și a sancțiunilor aferente, Iranul promovează modernizarea flotei sale de avioane comerciale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Iran-kauft-80-Boeing-Jets-article19300696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 36