Iranul și China vor să construiască două centrale nucleare

a7386a60e24b70184550f4769953e575După ridicarea sancțiunilor occidentale, Iranul vrea să se modernizeze. Astfel că planifică deja construcția a două atomocentrale. Guvernul nu lasă urme de îndoială că se va orienta către prieteni din vremuri tulburi.

Iranul planifică împreună cu China construcția a două centrale atomice. În cadrul întâlnirii celor doi șefi de state, ce a avut loc în capitala Teheran, au fost puse la punct toate detaliile, spune șeful agenției atomice, Ali-Akbar Salehi pentru agenția de știri Irna. Președintele Hassan Ruhani și omologul său chinez, Xi Jinping, s-au întâlnit în această săptămână la Teheran.

După punerea în aplicare a acordului atomic în acest weekend la Viena, Iranul planifică deja proiecte de energie atomică, împreună cu o participare internațională. După datele oferite de Salehi pe lângă China și Rusia sunt și țări europene interesate de o colaborare, dar și Japonia sau Coreea de Sud.

După spusele președintelui Ruhani, China va juca un rol privilegiat în Iran. Acesta a declarat că nu vor fi uitați prietenii care au stat țării alături chiar și în vremuri tulburi. Relațiile bilaterale vor fi dezvoltate astfel în cadrul unei întâlniri speciale de la Teheran.

http://www.n-tv.de/politik/Iran-und-China-wollen-zwei-Akw-bauen-article16800631.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24