Iranul va deveni exportator de benzină

În urmă cu zece ani de zile Iranul a început construcția unei noi rafinării, pentru a acoperi necesarul de benzină din țară. În acest weekend ea a fost deschisă oficial. Iar în curând țara va avea mai multă benzină decât are nevoie.

Iranul poate să își acopere complet necesarul de benzină prin intermediul producției autohtone. Preșdintele țării, Hassan Ruhani, a deschis o nouă rafinărie în care se va produce la început doisprezece milioane de litri de benzină pe zi. Această cantitate a trebuit importată până acum pentru a putea satisface necesarul intern.

Independența producției de benzină este o mare onoare pentru poporul iranian, ar fi spus Ruhani pentru presa iraniană, cu ocazia deschiderii oficiale a rafinăriei din Bandar Abbas, oraș din sudul țării. Instalațiile au fost construite de Chatam al Anbija, un conglomerat industrial al Gărzilor Revoluționare Iraniene.

În prezent Iranul produce zilnic 64 de milioane de litri de benzină. Producția din noua rafinărie va fi majorată treptat. În decursul unui an de zile ea va produce o cantitate totală de 36 de milioane de litri de benzină, precum și 14 milioane de litri de diesel pe zi. Iranul va deveni în viitor și exportator de benzină, explică directorul general de la Chatam al Anbija, Ebadollah Abdollahi, pe pagina Ministerului Iranian al Petrolului.

Construcția acestei rafinării a început în urmă cu zece ani, lucrările s-au amânat datorită măsurilor internaționale impuse Iranului. Sancțiunile financiare și comerciale au fost ridicate parțial după încheierea acordului atomice din iulie 2015.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Iran-wird-Benzin-Exporteur-article19817024.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =